Tu ce preferi?

Este o intrebare fundamentala atunci cand vrei sa-ti cumperi un anumit tip de telefon. Practic, este vorba de doua sisteme de operare diferite. Ca orice alegere, totul depinde de caracteristicile si specificatiile care vi se potrivesc.

Iata ce trebuie sa stii pentru a lua o decizie corecta:

Usor de utilizat

Oamenii adora sa spuna ca produsele Apple pur si simplu functioneaza. Este, cu siguranta, adevarat ca interfata iOS este usor de utilizat. Dar la fel este si interfata Android. Sincer, daca poti utiliza unul, nu veti avea multe probleme in utilizarea celuilalt.

Marime, finisaje si pret

De la bun inceput trebuie spus ca Apple nu face decat telefoane de lux. Nu va exista niciodata un iPhone „ieftin”.

Unele telefoane care folosesc sistemul de opoerare Android, cum ar fi Samsung si Google Pixel, sunt la fel de atractive ca un iPhone. Este adevarat ca iPhone-urile sunt imbinate mai bine, dar la fel fac si marii producatori de telefoane Android. In plus, acestea din urma sunt mai ieftine.

Open source

Este cea mai mare diferenta dintre cele doua sisteme de operare. Aici castiga, clar Androidul, pentru ca mult mai deschis catre aplicatii alternative. Pe de alta parte, pe iPhone nu vei putea, spre exemplu, sa citesti carte electronica Amazon prin aplicatia Kindle.

Inteligenta artificiala

Cand vine vorba de Google Assistant vs. Siri, nu exista nicio dilema in privinta castigatorului: Google Assistant bate de la distanta.

Google Assistant este mai mult decat o interfata vocala excelenta pentru motorul de cautare Google. Daca utilizezi aplicatii Google, precum Google Calendar si Google Maps, Google Assistant iti poate simplifica viata. Poate ca Siri a fost primul pe piata, dar este totusi destul de primitiv.