Cine s-ar fi gandit tocmai la ele?

Sunt cele mai vizitate colturi din lume, sunt privelisti incredibile si opere de arta irepetabile, uluitoare. Turnul Eiffel, Marele Canyon sau Capela Sixtina sunt doar cateva dintre minuntatiile lumii care, va vine sa credeti sau ba, nu pot fi fotografiate fara acordul autoritatilor. Desi ne gandim ca aceste locuri exista pentru a fi admirate si, de ce nu, fotografiate, sunt anumite reguli care restrictioneaza turistilor, in unele situatii, libertatea de a face poze.

Iata despre ce locuri si monumente este vorba:

Palatul Soarelui Kumsusan, Phenian - Este un mausoleu dedicat lui Kim Il-sung. Fara acordul oficialitatilor, acolo este strict interzisa fotografierea.


Turnul Eiffel, Paris - Fotografierea Turnului este interzisa pe timp de noapte. Poate fi pozat in timpul zilei.

pixabay.com

Castelul Neuschwanstein, Germania - Din motive de siguranta, castelul poate fi vizitat intr-un tur de 35 de minute, fara a fi permise fotografierea sau inregistrarile video.

pixabay.com

Marele Canion, SUA - Exista un loc unde fotografierea este interzisa: pe podul din sticla. In rest, se pot face poze in voie.


pixabay.com

Taj Mahal, India - Din exterior, poate fi fotografiat. Cu toate acestea, este complet interzis sa faci poze in interiorul sau.

pixabay.com

Capela Sixtina, Vatican - Atrage mii de turisti an de an, dar din pacate, in interiorul sau nu este voie sa faci poze.

pixabay.com

Westminster Abbey, Londra - Se crede ca fotografierea ar dezechilibra armonia si energiile din interior. Daca ei zic asa...


pixabay.com

Mausoleul lui Lenin, Moscova - Desi nu este un obiectiv turistic atat de popular, toti cei care ajung acolo nu au voie sa faca fotografii in interiorul cladirii.

pixabay.com

Parcul National Uluru si Kata-Tjuta, Australia - In Australia, fotografiatul in parcurile nationale este strict interzis.

pixabay.com

Unele cazinouri din Las Vegas, SUA - Sunt anumite cazinouri in Las Vegas unde fotografiatul este interzis din motive de securitate.

pixabay.com