Tu unde iti vei petrece vancanta de Paste?

Pentru ca mai sunt doar cateva saptamani pana la venirea Pastelui, ne-am gandit nu ar fi rau sa ne concentram un pic atentia pe unele dintre cele mai potrivite destinatii unde sa ne putem petrece vacanta pascala alaturi de cei dragi.

Iata cele mai potrivite locuri de vizitat in acest an, cu ocazia Pastelui.

Roma

Primavara este cu sigurnata unul dintrecele mai potrivite momente pentru a vizita Roma. In oras sunt organizate mai multe procesiuni traditionale care strabat strazile in aceasta perioada, cum ar fi purtarea statuii lui Iisus sau a celei care o reprezinta pe Fecioara Maria.

Praga


Targurile de Pasti din Piata Orasului Vechi (Starometske nam.) sau din Piata Vaclav (Vaclavske nam.) sunt punctele centrale ale sarbatorii. Targurile de vechituri si mancarea traditionala, ca si ouale pictate manual ofera un aer familiar festivitatilor din capitala Cehiei.

Corsica

Insula mediteraneana franceza amplasata in apropierea peninsulei Italice, sunt traditii neobisnuite pentru aceasta perioada. In Vinerea Mare, procesiunea purtarii lanturilor, simbolizand patimile cristice (sau "U catenaccciu"), este manifestarea cea mai spectaculoasa din Sartene, in sudul insulei. Penitentul poarta lanturi care cantaresc 17 kilograme si o cruce uriasa, din lemn de stejar, pe un traseu care acopera aproape doi kilometri din oras. In Cargese, fosta colonie greceasca din antichitate, Pastele ofera ocazia unei procesiuni comune in care credinciosii ortodocsi care tin de parohia Sf. Spiridon si cei catolici, de la Sf. Antoine de Cargese, strabat impreuna orasul.

Colmar


Localitatea alsaciana se lauda cu doua targuri de Pasti in inima orasului si cu un festival dedicat primaverii, de pe 4 pana pe 22 aprilie, in 2019.

Sevilla

Saptamana Mare (Semana Santa) in Spania este una dintre cele mai mari sarbatori religioase din tara. Toti cei care participa la procesiuni poarta robe traditionale si coifuri conice care le acopera fetele pentru a le oferi celor care se caiesc ocazia de a ramane anonimi in timp ce participa la ritual.

Japonia

Desi in Japonia Pastele nu are cine stie ce sens religios, asta nu inseamna ca nu este marcat. Festivaluri si iesiri in natura pentru a celebra mugurii de primavara sunt organizate in tot arhipelagul. Propriu-zis, Pastele este la Tokio, sarbatoarea Disneyland-ului local care se pregateste cu oua cu surprize si mancaruri de sezon.