O bucatarie mica nu trebuie sa reprezinte o problema pentru nimeni. Chiar si spatiile de dimensiuni reduse pot fi valorificate daca stim cum sa le amanajam si cum sa profitam la maximum de fiecare centimetru patrat pe care il avem la dispozitie. Practic, secretul utilarii complete a unei bucatarii sta in solutiile pe care le gasim pentru depozitarea tuturor ustensilelor de care orice bucatar, amator sau profesionist, are nevoie. Asadar, alegerea unor piese de mobilier multifunctionale si asezarea lor intr-o ordine pe care spatiul respectiv ne-o indica este primul pas in amenajarea unei bucatarii micute. Iar apoi, exista fel de fel de trucuri de design inteior care pot transforma, vizual, si cel mai ingust spatiu intr-o incapere de proportii rezonabile. Haideti sa vedem cateva exemple de amenajari ale bucatariilor mici care va pot inspira si veni in ajutor in cazul in care spatiul dumneavoastra dedicat gatitului nu este de dimensiuni foarte mari. Sursa articol: myamazingthings.com
Culorile deschise se potrivesc mai bine spatiilor mici
Da, alegerea culorilor potrivite poate face minuni pentru bucataria dumneavoastra. Nuantele mai deschise creeaza impresia de spatiu, in timp ce variantele inchise de culoare sunt mai bune pentru spatiile mari. Alegeti culori cat mai vii si luminoase pentru peretii si pentru accesoriile decorative din bucatarie si veti simti diferenta.
Bucataria patrata
Bucatariile patrate pot fi mult mai bine valorificate, chiar daca sunt mai micute. Daca aveti un spatiu lung pentru bucatarie, il puteti imparti in doua si astfel obtineti o bucatarie mica, patrata si uitla si un loc in plus pe care il puteti transforma intr-o camera de citit, de exemplu.
Nu uitati de colt
Din moment ce spatiul din bucatarie nu este foarte mare, coltul acesteia reprezinta o optiune ideala de depozitare a lucrurilor necesare. Cateva rafturi pozitionate pe colt pot face minuni.
Jucati-va cu nuante si texturi
Doar pentru ca nu aveti o bucatarie mare, nu inseamna ca nu va puteti creea un spatiu de gatit unic adaugand elemente de culori si texturi diferite pe pereti.
Peretii
Pentru a va echipa bucataria cu toate cele necesare experientelor culinare, va puteti folosi de orice bucatica din pereti. Adaugati pe unde puteti rafturi sau suporturi pe care sa va puneti ustensilele.
Mobila speciala pentru spatiile mici
In cazul bucatariile mici optati pentru alegerea masutelor si a scaunelor pliante.
Ferestrele
Majoritatea bucatariilor sunt prevazute cu ferestre. Acestea aduc un plus de lumina, de aer si creeaza impresia de spatiu chiar si in cele mai inguste incapari.
Personalizati locul
Micile detalii precum un tabou, o vaza sau un ghiveci cu flori sau un obiect decorativ preferat schimba complet infatisarea unei incaperi mici, transformand-o intr-o camera completa.