Pentru un look natural si fermecator.

Perucile au fost si vor ramane mereu la moda. Daca in antichitate, aceste podoabe capilare false erau simbolul unei clase sociale inalte, in ziua de astazi, motivele alegerii purtarii lor variaza de la o persoana la alta: fie din nevoi medicale, cand se confrunta cu masive caderi de par, fie doar din ratiuni pur estetice, din placerea de a-si schimba mereu look-ul in cele mai rapide si variate modalitati.

Astazi, datorita tehnologiei avansate folosite in confectionarea perucilor, acestea se gasesc pe piata intr-o gama vasta pentru a putea acoperi nevoilor tuturor celor care vor sa le poarte.

De ce este bine sa tinem cont cand alegem sa cumparam o peruca?

Materialul din care sunt confectionate

Daca alegeti o peruca din par natural, nimeni nu va observa ca purtati peruca. In plus, intretinerea unei astfel de peruci este foarte usoara - se poate spala si se poate coafa dupa bunul plac - cu placa sau ondulatorul - fara a exista pericolul deteriorarii ei, potrivit headcovers.com. Singurul inconvenient al acestei variante este ca, datorita faptului ca majoritatea perucilor din par natural provin din Asia sau India, pretul lor este unul destul de ridicat. Dar, daca este vorba de o achizitie pe termen lung, aceasta, cu siguranta, va merita toti banii.

  • Peruci din par sintetic

Perucile din par sintetic sunt mult mai accesibile ca pret, se gasesc intr-o gama extrem de variata de forme, culori si texturi si nu necesita recoafare dupa spalare. Cu toate acestea, ele nu rezista la temperaturi ridicate, deci nu pot fi coafate cu placa, uscatorul de par sau ondulatorul. De asemenea, in cazul perucilor sintetice nu este recomandata folosirea produselor desinate ingrijirii parului natural (sampoane, spuma de par, gel, fixatv etc.). Pentru intretinerea lor exista sampoane, balsamuri si spray-uri speciale.

Bine de stiut: dupa spalare, uscarea perucii sintetice se va face natural, iar pentru a o pieptana este recomandat sa folositi o perie antistatica sau un pieptan cu dintii rari.

Cate tipuri de peruci gasim pe piata?

Au partea de calota construita manual, fir cu fir, iar partea din spate si portiunile laterale sunt realizate din trese deschise pentru o buna circulatie a aerului. Aceste peruci va asigura un aspect cat mai natural datorita permiterii schimbarii cararii in orice parte.

  • Calota clasica

Aceste peruci au partea din spate si partile laterale realizate din trese deschise, pentru a permite scalpului sa respire intr-un mod corespunzator. Marimea unei astfel de peruci este universala si se poate regla cu ajutorul a doua benzi elastice care se gasesc in interior.

  • Peruci cu baza front-lace

Datorita partii frontale care este prevazuta cu o dantela foarte subtire de care sunt atasate firele de par manual, perucile cu baza front-lace asigura un aspect natural, si se potrivesc de minune persoanelor care au peilea scalpului mai sensibila.

Sunt folosite pentru a adauga volum, se ataseaza cu ajutorul micro-clipsurilor si au un aspect foarte natural.