Titluri de carti cu adevarat spectaculoase.

Exista anumite carti extraordinare ale caror concepte si idei raman actuale indiferent de secolul in care ne aflam. Astfel de carti pot fi recitite mereu si mereu cu acelasi entuziasm si cu aceeasi curiozitate de a deslusi scanteile mintilor luminate care le-au scris. Iata cateva exemple de astfel de carti nemuritoare.

O poveste poetico-filosofica, extraordinara, fermecatoare, ce aduce in prim-plan cititorilor valorile umane, legatura dintre oameni si eternul spirit copilaros al fiecaruia dintre noi, pe care nu trebuie sa il uitam niciodata.



Drama eroului din aceasta poveste este chiar drama autorului. Crezand ca Binele si Frumosul sunt valori diametral opuse, ce nu pot fi atinse simultan, personajul principal al lui Osacar Wilde se prabuseste si moare, ca o dovada ca intregul sau crez a fost eronat.


"Daca lipseste tinta, viata e o ratacire" - Seneca

Un volum de exceptie ce ne reaminteste ca noi suntem singurii beneficiari finali ai vietii si ai timpului nostru. Singurul bun pe care il are un om este timpul acordat vietii lui.



O carte impresionanta ce inglobeaza multe dintre temele specific secolului al XIX-lea: exotismul social, comportamentele psihice bizare, inocenta si generozitatea declasatilor societatii, slabiciunile naturii umane si capacitatea individului de a-si modifica fundamental conditia, hazardul transformat in destin.


Primul tratat de arta a razboiului a fost scris in urma cu 25 de secole in urma, in China, de Sun Tzu. Potrivit lui Sun Tzu, pentru a obtine victorie, strategul se bazeaza pe puterea sa, dar si pe moralul oamenilor si pe circumstantele exterioare. Orice razboi trebuie castigat chiar inainte de angajare in lupta.


Cum devii ceea ce esti.

„Îmi cunosc soarta. Cândva se va lega de numele meu amintirea a ceva monstruos – a unei crize cum nu a mai existat pe pământ, a celei mai profunde ciocniri de conştiinţe, a unei decizii conjurate împotriva a tot ceea ce se crezuse, se ceruse, se considerase sfânt până atunci. Eu nu sunt om, eu sunt dinamită.“ Friedrich Nietzsche