Lucrurile de baza necesare oricarui bucatar incepator.

Experienta gatitului la domiciliu nu trebuie sa sperie pe nimeni. Probabil multi dintre dintre noi au esuat in prepararea vreunui fel de mancare dupa ce l-au vazut gatit de experti in emisiunile de profil. Dar nimeni nu s-a nascut invatat si trebuie sa ne gandim ca si cei din emisiunuile culinare au avut, cu siguranta, nenumarate esecuri. Secretul succesului in bucatarie sta in alegerea ustensilelor potrivite pentru gatit si in invatarea a catorva principii culinare de baza. Daca le avem pe acestea, un strop de creativitate si dorinta de a prapara cele mai savuroase mancaruri, atunci avem ce ne trebuie pentru a fi niste bucatari iscusiti. Pentru a veni in ajutorul celor care isi doresc sa invete sa gateasca, am intocmit o lista cu lucrurile de baza necesare oricarui bucatar incepator. Haideti sa vedem despre ce este vorba.

O tigaie antiaderenta, pentru utulizarea universala, in care sa puteti gati mancarea intr-un mod uniform, sanatos si rapid este esentiala in orice bucatarie. Tigaia din ceramica se numara printre cele mai bune alegeri in materie de vase de gatit.

Vasele de gatit confectionate din otel inoxidabil asigura prepaparea rapida a alimentelor si ofera celor care le folosesc un plus de siguranta datorita manerelor nituite. Pentru cei care sunt la inceputul aventurilor culinare, oalele si cratitile din inox care au capace din sticla termorezistenta sunt cele mai potrivite.


Daca va place sa experimentati feluri de mancare preparate la cuptor, tavile din otel carbon cu suprafata marmotata sunt ceea ce va trebuie. Datorita materialelor din care sunt realizate, distribuirea uniforma caldurii in timpul coacerii este garantata.

Pentru a evita accidentarile in timpul gatitului este important sa aveti mereu la indemana o pereche de manusi termorezistente pentru bucatarie. Toata experienta prepararii alimentelor va fi mult mai usoara si mai sigura.

In domeniul culinar, cutitul este cel mai bun prieten al bucatarilor. Dar poate fi si cel mai aprig dusman, daca nu stiti ce fel de cutit sa folositi pentru taierea anumitor alimente. Pentru ca sunt mai multe si au diverse intrebuintari. Un set de cutite din inox de cea mai buna calitate care va sunt de folos in toate activitatile din bucatarie este perfect pentru bucatarii incepataori.

Daca avem cutitele potrivite, ne trebuie si un tocator adecvat. Spunem adecvat pentru ca trebuie sa fie confectionat dintr-un anumit material ca sa ne faciliteze munca si sa nu existe accidente in timpul tocatului/taiatului alimentelor. Alegeti, pentru inceput, un tocator clasic din bambus. Este rezistent, nu produce aschii si nu se deformeaza.

Un polonic, o paleta multifunctionala si o spumiera. Cam aceesta sunt ustensilele de baza de care aveti nevoie cand va apucati de gatit. Cele din nylon sunt perfecte pentru orice bucatarie.

Acum ca avem bucataria echipata cu toate cele necesare, este momentul sa ne apucam de gatit. Martha Stewart ne dezvaluie in cartea sa "Martha Stewart. Cursuri de gatit" notiunile de baza din gastronomie, pentru a putea deveni cei mai buni bucatari. De la facutul unei omlete si pana la glazurarea torturilor, filetarea pestelui sau prepararea pastelor proaspete, toate informatiile de care avem nevoie pentru a deveni experti in bucatarie se gasesc in acesta colectie completa de cursuri de gatit.

Spor la treaba!