O alternativa sanatoasa si rapida de preparare a celui mai indragit desert de vara.

Uitati de inghetata din comert plina de aditivi alimentari, potentatori de gust si cantitati uriase de zahar. Daca va numarati printre cei care iubesc acest desert inedit, numai bun in zilele calduroase de vara, atunci aflati ca vi-l puteti face in propria bucatarie fara prea multa bataie de cap, cu ingredientele sanatoase, naturale si usor de achizitionat din orice supermarket. Cum? Haideti sa descoperim in clipele urmatoare, prin intermediul a 10 retete delicioase si extrem de usor de facut de inghetata.

  • Inghetata cu ciocolata neagra si unt de arahide

Ingrediente: 1/2 cana iaurt grecesc, 4 banane medii, curatate si congelate, 1/4 cana sirop de artar, 1/3 cana pudra cacao, 2 linguri unt de arahide.

Mod de preparare: Amestecati primele 4 ingrediente intr-un blender pana cand obtineti o crema densa. Adaugati untul de arahide pana cand se omogenizeaza totul. Serviti imediat.

prevention.com

  • Inghetata cu cirese

Ingrediente: 2 cani cirese fara samburi congelate, 1 cana iaurt grecesc, 1 lingurita esenta vanilie, 1 lingurita miere.

Mod de preparare: Amestecati intr-un belnder jumatate din cantitatea de iaurt, ciresele si vanilia. Separat, amestecati restul de iaurt cu mierea si adaugati acest amestec peste primul pentru a-l incorpora cu el cu ajutorul unei linguri. Puneti totul la congelator pentru 4 ore.


  • Menta si fulgi de ciocolata

Ingrediente: 1/2 cana iaurt grecesc, 1 lingura suc de lime, 1 avocado, 3 banane curatate si congelate, 1 lingura esenta de menta, 1/3 cana fulgi de ciocolata.

Mod de preparare: Combinati primele cinci ingrediente intr-un blender. Incorporati fulgii de ciocolata. Asezati totul intr-un vas si tineti compozitia la congelator pentru 4 ore.



  • Inghetata cu mango

Ingrediente: 3/4 cana iaurt grecesc, 1 lingura esenta vanilie, 2 1/2 mango curatat si congelat.

Mod de preparare: Puneti toate ingredientele intr-un blender si amestecati pana cand obtineti o crema omogena. Serviti imediat.


  • Inghetata cu piersica

Ingrediente: 1/3 cutie lapte de cocos, 2 linguri miere, 1 lingura esenta vanilie, 3 piersici curatate si congelate.

Mod de preparare: Amestecati totul intr-un blender pana la omogenizare. Puneti compozitia in congelator pentru 4 ore.


  • Inghetata cu aroma de caramel

Ingrediente: 1/4 iaurt grecesc, 2 linguri sirop de artar, 10 cuburi de lapte congelat (puneti lapte, cu o seara inainte, in congelator, in tavita pentru cuburi de gheata), 1 banana decojita si congelata, 6 stafide, 1/4 lingurita sare de mare.

Mod de preparare: Amestecati primele patru ingrediente pana la omogenizare. Adaigati stafidele si sarea si continuati sa amestecati pana cand toate ingredientele sunt incorporate. Serviti imediat.


  • Inghetata cu seminte de susan

Ingrediente: 3 linguri seminte de susan prajite, 1 cana frisca (35% grasime), 150 ml lapte dulce condensat.

Mod de preparare: Semintele de susan se macina. Frisca se bate timp de 2-4 minute cu ajutorul unui mixer. Se reduce viteza mixerului si se adauga treptat laptele condensat si semintele pana se obtine un amestec omogen. Se pune compozitia la congelator pentru 5-6 ore.



  • Inghetata cu aroma de capsune

Ingrediente: 450 g capsune taite cubulete, 2 cani frisca (35% grasime), 300 ml lapte condensat.

Mod de preparare: Capsunele se pun pe foc, intr-un vas, timp de 8-10 minute, pentru ca toata apa din ele sa se evapore. Se lasa la racit. Se amesteca laptele condensat cu fructele. Separat, se bate frisca 2-4 minute si se adauga, treptat, amestecul de lapte si capsune pana cand se omogenizeaza totul. Se tine compozitia la congelator timp de 6 ore.


  • Inghetata cu aroma de fistic

Ingrediente: 1 cana frisca lichida (35% grasime), 150 ml lapte condensat, 1/4 cana fistic prajit si sarat.

Mod de preparare: Fisticul se macina marunt. Frisca se bate 2-4 minute, apoi se adauga laptele si fisticul macinat pana cand se obtine o crema pufoasa. Totul se tine la congelator pentru 5-6 ore.

chatelaine.com

  • Inghetata London Fog

Ingrediente: 1 cana frisca, 4 pliculete ceai earl grey, 150 ml lapte condensat.

Mod de preparare: Frisca lichida se incalzeste intr-un vas si se adauga pliculetele de ceai. Se acopera vasul si se lasa asa pentru 10 minute. Se preseaza apoi pliculetele de ceai pentru a extrage aroma in intregime si se indeparteaza din vas. Se lasa totul la congelator, pentru 5-6 ore.