Evitarea reincalzirii lor la microunde ne poate scuti de o sumedenie de probleme de sanatate.

Cuptorul cu microunde a fost si ramane o inventie controversata. Pe cat de util este in situatiile in care pur si simplu nu avem timp sa gatim, pe atat de nociv poate fi pentru sanatate. Cei de la Brightside au intocmit o lista cu unele alimente pe care nu trebuie sub nicio forma sa le reincalzim in cuptorul cu microunde dupa ce au fost gatite. Sa vedem care sunt acestea:

Telina este un aliment delicios si foarte nutritiv ce poate fi folosit in nenumarate preparate culinare. Cu toate acestea, reincalzirea in cuptorul cu microunde a mancarurilor ce contin telina nu este recomandata, deoarece aceata contine o serie de nitriti ce devin toxici dupa un un asemenea procedeu.

Proteinele din ciuperci isi schimba structura sub influenta microundelor. Acest lucru duce la dureri stomacale si la balonari.

Dupa reincalzirea la microunde, oul devine toxic. Evitati, asadar, reincalzirea omletei sau a oualor fierte sau a ochiurilor.

Cartofii reincalziti isi pierd din nutrienti si din gust si pot deveni nocivi pentru sanatate daca nu avem grija de modul in care ii depozitam dupa preparare.


Ca si in cazul ciupercilor, structura proteinelor se modifica daca reincalzim friptura de pui la microunde. Cel mai indicat este sa o mancam rece sau sa o incalzim un pic in tigaie.

Spanacul contine o multitudine de vitamnie si minerale, dar la fel ca telina, nitritii spanacului il transforma intr-un aliment periculos daca este incalzit in cuptorul cu microunde.

Sfecla rosie este si ea plina de nitrati care se transforma in nitrozamine cancerigene sub influenta microdundelor.

Orezul este bogat in substante nutritive, insa contine o serie de spori de bacterii ce supravietuiesc chiar si dupa gatire. Reincalzirea acestuia nu rezolva aceasta problema si de aceea este bine sa consumam orezul imediat dupa preparare.