In bucatarie trebuie sa fim creativi.

In bucatarie trebuie sa fim creativi. Si nu dar atunci cand gatim. Pentru a simplifica cat mai mult experientele din bucatarie, va propunem cateva trucuri care va vor fi de folos atunci cand va preparati felurile preferate de mancare.

  • Painea poate sta proaspata pentru o perioada mai indelungata daca sta alaturi de ea, in recipientul de pastrare, un mar.
  • Pentru a putea rade branza mult mai repede si fara a face multa mizerie, tineti-o in congelator o jumatate de ora inainte de a o folosi.
  • Indeparati foarte usor semintele castravetilor sau a dovleceilor cu o lingurita pentru inghetata.
  • Daca doriti sa grabiti procesul de gatire a unui pui intreg la cuptor, puneti-l in vasul de gatit cu pieptul in jos pentru ca partea cea mai carnoasa a puiului sa fie cat mai apraape de flacara cuptorului.
  • Pentru a incalzi corect felii de pizza sau produse de patiserie in cuptorul cu microunde, plasati un bol micut cu apa langa ele. Astfel, nu se vor usca excesiv.
  • Legumele verzi rezista mai mult timp daca le infasurati in folie alimentara inainte de a le pune in frigider.
  • Piureul de cartofi va iesi perfect daca adaugati laptele caldut (si nu rece) cand il preparati.
  • Incalziti farfuriile cand serviti feluri de mancare calde si raciti-le in frigider pentru cateva clipe, in cazul preparatelor reci. Acest truc va pastra prospetimea mancarurilor.
  • Ceapa folosita in mancarurile gatite (nu la salate) se taie fara a va face sa lacrimati daca o puneti la congelator 30 de minute inainte de preparare, scrie brightside.me.

  • Daca se intampla ca grasimea din mancarurile gatite sa fie in exces si sa pluteasca deasupra preparatului, puneti intr-un prosop de bucatarie, din hartie, cateva cuburi de gheata si tamponati usor zonele grase pentru a scapa de ele.
  • Folia din plastic pentru impachetarea alimentelor se manevreaza mult mai usor daca o pastrati in frigider.
  • Probleme cand decojiti un ou fiert? Adaugati putin bicarbonat de sodiu sau otet in apa in care le fierbeti pentru a scapa de griji.
  • Ca sa nu va mai de abatai de cap apa de la paste care da mereu pe dinafara cand le fierbeti, puneti o lingura din lemn deasupra cratitei in care le fierbeti.
  • Pentru zilele caluroase de vara puneti la congelat, in tava pentru cuburile de gheata, si bucati de fructe sau char fructe mici intregi - fructe de padure, cirese fara samburi etc. Acestea vor da un plus de savoare bauturilor racoritoare.
  • Folositi boabele de la porumbul fiert care a ramas nemancat la salate. Boabele de pe cocean se indeparteaza usor cu un cutit ascutit.

Si cateva sfaturi pentru pastrearea accesoriilor din bucatarie:

  • Vasele din inox isi recapata stralucirea daca le spalati intr-un amestec de apa si otet.
  • Tocatoarele din lemn se curata dac le frecati cu sare grunjoasa, le lasati asa pentru 10-15 minute si apoi indepartati sarea cu o jumatate de lamaie.
  • Ustensilele din lemn se pot curata de mirosurile acumulate in timp daca le fierbeti in apa si le lasati la uscat la soare, potrivit greatist.com. Doar in apa, nu este nevoie si de detergent.
  • Rugina de pe vase se indeparteaza mai usor cu sare de bucatarie.