Cum sa ne facem viata mai usoara.

Fie ca ne mutam intr-o casa noua sau decidem sa facem cateva schimbari in spatiul in care locuim, organizarea fiecarei incaperi in parte poate fi o adevarata bataie de cap. Daca luam lucrurile treptat si sitematic, intreaga operatiune de reorganizare a casei nu are de ce sa fie atat de dramatica. Cu ajutorul a catorva principii simple si practice, oricine isi poate transforma caminul intr-un loc mai confortabil si mai bine organizat. Iata de ce trebuie sa tinem cont.

1. Stabilirea zonelor in functie de utilitate

Sunt anumite zone din casa care sunt mai des utilizate precum holul, camera de zi, anumite piese de mobilier, in timp ce rafturile si sertarele pozitionate in cele mai inalte locuri, debaraua si balconul, de exemplu, fac parte dintre portiunile casei care au parte de mai putina interactiune. Una dintre greselile de organizare este sa ne umplem spatiile la care avem acces zilnic cu tot felul de lucruri inutile. Depozitarea obiectelor pe care nu le folosim zilnic trebuie facuta in locuri mai dosnice, pentru a nu ne incurca.

Pixabay.com

2. Spatii de depozitare atragatoare

In orice casa exista spatii de depozitare deschise, unde obiectele sunt tinute la vedere, cum sunt bibliotecile sau vitrinele si spatii de depozitare ascunse, unde punem lucrurile pe care nu avem de ce sa le vedem - sifornierul, comoda, dulapul. Ceea ce alegem sa lasam la vedere trebuie sa ne ofere o privelsite placuta. Alegeti sa puneti in locurile de care dati des cu ochii obiecte decorative colorate, frumoase si nu vechituri sau gramezi de obiecte anoste. Sursa articol: houzz.com


3. Tineti totul la indemana

Mai ales in cazul bucatariei, toate recipientele cu produsele pe care le folosim zilnic trebuie sa fie la indemana. De preferat este sa alegeti recipiente transparente in care sa depozitati alimentele uscate sau condimentele, pentru a le monitoriza cu mai multa usurinta. Etichetarea borcanelor si a cutiilor cu alimente va usureaza, de asemenea, viata in bucatarie.



4. Ordine, ordine, ordine

Cand vorbim despre camera copiilor, este important sa ne asiguram ca in acest spatiu exista cutii de depozitare si de organizare a jucariilor. Jucariile trebuie stranse si puse la locul lor cu aceeasi usurinta cu care au fost imprastiate prin toata casa.


5. Gruparea in functie de nevoi

Cele mai importante lucruri de care putem avea in price moment nevoie trebuie puse in locrui strategice pentru a fi usor de gasit. Cutiile cu medicamente sau trusele de prim ajutor, de exemplu, ar trebui sa fie in apropierea altor articole - pansamente, unguente, plasturi - care ne pot fi de folos in cazul micilor accidentari casnice. La fel si cu obiectele de papetarie, actele, decoratiunile de sarbatori si asa mai departe.


6. Locul lucrurilor cel mai des folosite

In loc sa punem prin toata casa obiectele pe care le folosim zilnic precum cheile de la masina, lesa cainelui, cartile care trebuie returnate la biblioteca, umbrela etc., putem amenaja un spatiu in hol pentru ale tine intr-o anumita ordine. Cateva cosuri sau cutii va pot scuti de cautarile interminabile a lucrurilor esentiale.

7. Subdiviziuni ale spatiilor de depozitare

Sertarele si rafturile pot fi impartite in multiple spatii mai mici de depozitare pentru diferite obiecte, pentru sporirea practicabilitatii acestora.



8. Optati pentru variante de depozitare pe verticala

Dispunerea obiectelor in plan vertical va ajuta sa economisiti spatiu si sa va organizati obiectele in functie de nevoi, plasandu-le pe cele de care aveti mai putina nevoie in partile superioare ale dulapurilor sau bibliotecilor.

9. Obiectele grele

Toate obiectele grele trebuie depozitate cat mai aproape de sol. Astfel, la un posibil cutremur nu riscati sa va accidentati din cauza lor si pot fi mai usor trasportate dintr-o parte in alta.

10. Alegerea recipientelor optime pentru depozitare

Pentru protejarea obiectelor pe care le depozitam, cutiile sau cosurile in care le punem trebuie sa se potriveasca lucrurilor pe care le gazduiesc. Textilele trebuie tinute in cosuri sau cutii prin care aerul poate circula, pe cand fotografiile sau actele trebuie pastrate in cutii inchise ermetic, ferite de umezeala sau praf.